Ворог щоразу намагається напружувати ситуацію навколо Кримського мосту - Гуменюк

Ворог щоразу намагається напружувати ситуацію навколо Кримського мосту - Гуменюк

Укрінформ
Росіяни кожного разу намагаються напружувати ситуацію навколо Кримського мосту, їм треба виправдовувати, чому немає можливості використовувати цей об'єкт транспортної інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, повідомляє Укрінформ.

“Конструкція Кримського мосту на анексованому Росією півострові зайва... Те, що вони кожного разу намагаються напружувати ситуацію навколо цієї конструкції, це їх тактика. Їм якимось чином треба виправдовувати, чому немає можливості використовувати цей об'єкт транспортної інфраструктури”, – сказала Гуменюк.

Читайте також: Загарбники заявили про атаку морським безпілотником на Кримський міст

Вона наголосила, що підтягування резервів, поповнення запасів, яке мало відбуватися саме через цей міст, не працює в тому обсязі, на який розраховували російські війська, тому росіянам необхідно якось виправдовувати і нагромаджену конструкцію з підтоплених поромів, і постійні перекриття цього мосту, і навчання, які вони там проводять.

За її словами, росіяни щоразу мають певну легенду для того, щоб пояснити свою незрозумілу іншим поведінку.

Крім того, вона поінформувала, що для захисту цього переходу окупанти намагаються затопленням плавзасобів вибудувати загородження.

Читайте також: Генератори диму та підводні бар’єри: британська розвідка розповіла, як РФ захищає Кримський міст

“Вони самі собі суперечать. Вони стверджують, що надійно його захистили, підтопивши кілька поромів, повʼязаних між собою сплетеними сітками. Однак раптом вночі щось все ж може прорватися. Хай краще перебудовують свою оборону”, - сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня.

Також Гуменюк нагадала, що наші військові звільняють територію України поступово на всій площі, де перебуває ворог і є окуповані території. Однак в який спосіб це робиться, наші захисники звітують тільки тоді, коли про операцію можна повідомити.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії заявили, що ввечері 1 вересня було здійснено чергову атаку морським безпілотником на Кримський міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-