Генератори диму та підводні бар’єри: британська розвідка розповіла, як РФ захищає Кримський міст

Генератори диму та підводні бар’єри: британська розвідка розповіла, як РФ захищає Кримський міст

Укрінформ
Експерти розвідки Великої Британії розповіли, що Росія використовує генератори диму, підводні бар’єри та системи ППО для захисту Кримського мосту.

Про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Керченська протока є вузьким місцем для військового матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. РФ надто залежить від Кримського мосту та поромів для перетину проток, зазначають експерти.

«Росія використовує низку засобів пасивного захисту, таких як генератори диму та підводні бар’єри, разом із заходами активного захисту, такими як системи протиповітряної оборони, щоб підвищити стійкість водних переходів і мінімізувати шкоду від майбутніх атак», – йдеться у зведенні.

Важливість мосту як для матеріально-технічного забезпечення, так і для символіки російської окупації вимагає вживання значних заходів захисту, підкреслили аналітики.

Читайте також: Російська ППО має труднощі з виявленням та знищенням дронів-камікадзе - британська розвідка

«Станом на 29 серпня 2023 року, зображення підтверджують, що Росія створила підводний бар’єр із затоплених кораблів і захисних бонів для стримування атак безпілотних надводних кораблів на Кримський міст», – зазначається у звіті.

У Міноборони Британії стверджують, що у південній частині мосту це кілька суден на відстані 160 метрів одне від одного. Вони розташовані у тому ж місці, де 17 липня цього року сталися атаки українським надводним безпілотником «Морський малюк».

Раніше у вересні 2022 року російський флот протягом кількох днів короткочасно випробував радіолокаційні приманки на баржах, які, ймовірно, будуть стримувати ракети радіолокаційного наведення, розповіли у розвідці.

Читайте також: З’явилися нові супутникові знімки Кримського мосту з баржами для захисту від морських дронів

«Інші контрзаходи для захисту мосту включають використання генераторів диму TDA-3, встановлених на вантажівці, з навчаннями, проведеними 24 травня 2023 року. Цей дим був активований для стримування наступаючих повітряних загроз 12 серпня 2023 року», – підсумували у британському оборонному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що російська протиповітряна оборона має труднощі з виявленням і знищенням безпілотників-камікадзе, які успішно уразили низку цілей на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-