За період окупації Криму на півострові зникли щонайменше 44 людини

За період окупації Криму на півострові зникли щонайменше 44 людини

Укрінформ
Відомо про 44 випадки насильницьких зникнень на тимчасово окупованому Кримському півострові.

Про це повідомило у Фейсбуці представництво Президента України в АРК, передає Укрінформ.

«Наразі за період окупації Криму відомо 44 випадки насильницьких зникнень, 15 з них – люди, чия доля та місцеперебування досі невідомі», - йдеться в дописі.

У представництві зазначили, що станом на квітень 2023 року зниклими безвісти вважаються кримчани Абдураманов Різван, Аляутдінов Марсель, Апселямов Ескендер, Арсен Суюнов, Аріпов Шевкет, Бондарець Іван, Ващук Валерій, Каплієнко Максим, Костенко Федір, Клапова Катерина, Черниш Василь, Шевкет Марлен, Алієв Арсен, Арісланов Мухтар, Ганієв Руслан, Джеппаров Іслям, Зінедін Сейран, Ібрагімов Ервін, Іслямов Джевдет, Терехов Арлен і Шаймарданов Тимур.

У відомстві додали, що цей список – не вичерпний.

Зазначається, що масову практику насильницьких зникнень Росія почала активно впроваджувати і на територіях, які були окуповані внаслідок повномасштабного вторгнення 2022 року.

Читайте також: Загарбники у Криму незаконно ув’язнили 186 громадян України

«Лише на Херсонщині щонайменше 600 цивільних стали жертвами насильницьких зникнень із початку окупації частини області», - наголосили в представництві.

30 серпня - Міжнародний день жертв насильницьких зникнень, який є символом привернення уваги до становища осіб, яких незаконно викрали та ув'язнили. Започаткувала цей день Генасамблея ООН, яка у своїй резолюції 65/209 від 21 грудня 2010 року наголосила на зростанні кількості викрадених та безпідставно арештованих людей у різних регіонах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-