РФ готує нову хвилю мобілізації в окупованому Криму

РФ готує нову хвилю мобілізації в окупованому Криму

Укрінформ
Росіяни готують нову хвилю мобілізації в окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Представництво Президента в АРК.

«Окупаційна адміністрація відкриває мобілізаційні пункти прямо на центральній набережній. Один з них вже активно «працює» в Алушті. Це пов’язано з тим, що росіяни готують нову хвилю мобілізації в окупованому Криму», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зокрема в Севастопольському військкоматі окупанти проводять наради та інструктажі. Повістки будуть роздавати в супроводі співробітників поліції або росгвардії. Особлива увага приділятиметься так званим «уклоністам». Окупанти планують мобілізувати до 30 тисяч осіб та призвати до 10 тисяч строковиків.

У Представництві розповіли, що загарбники продовжують роздавати російським військовим окуповані українські землі, за якими створюються великі черги. З огляду на це окупаційна адміністрація вирішила запустити на сайті розділ з єдиним реєстром надання земельних ділянок, в якому можна знайти все про незаконне присвоєння української землі. Відкриті джерела повідомляють, що на обліку перебувають вже 5 091 учасник війни проти України. 447 особам вже направлено повідомлення про надання конкретних земельних ділянок.

Також окупанти шукають усі можливі форми залучення мешканців окупованого Криму до участі у війні проти України.

Читайте також: Загарбники у Криму незаконно ув’язнили 186 громадян України

«Так, путін підписав указ, згідно з яким «оперативний штаб» окупованого Криму зможе «координувати» роботу військових частин, а також залучати громадян до «охорони та боротьби з диверсантами на добровільній основі», - інформують у Представництві. Як підкреслюється, це ще один насильницький спосіб, який вигадали окупанти, щоб завербувати мешканців Криму до лав армії РФ.

Як повідомляв Укрінформ, випускників вишів тимчасово окупованого Криму перед видачею дипломів викликали до «керівництва» закладів для отримання повісток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-