Силовики РФ викликають на «профілактичні бесіди» кримчан, проти яких сфабрикували справи

Силовики РФ викликають на «профілактичні бесіди» кримчан, проти яких сфабрикували справи

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російські силовики викликають на "профілактичні бесіди" громадян, які є фігурантами сфабрикованих справ про так звану дискредитацію російської армії.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його даними, метою таких "профілактичних бесід" є нагадування про "неприпустимість порушення законодавства щодо протидії екстремістській діяльності".

Читайте також: На півдні є перспективи перерізати сухопутний коридор, що з'єднує Донецьк та Крим - експерт

Зокрема, днями до загарбницької псевдополіції був викликаний незрячий житель Джанкоя Ігор Нікітенко, оштрафований раніше на 35 тисяч рублів буцімто за коментарі в соціальній мережі.

Утретє за останній час російські силовики прийшли до будинку батьків кримськотатарської активістки Ельмаз Акімової із застереженням для неї щодо "неприпустимості порушення законодавства про протидію екстремістській діяльності".

Як зауважив Лубінець, після початку повномасштабної війни Росія посилила тиск на громадян України в тимчасово окупованому Криму за інакодумство, намагаючись знищити будь-які прояви спротиву на українському півострові.

Читайте також: Гуменюк – про події у Криму: Потужний сигнал для росіян, чий півострів є насправді

Так, згідно з даними правозахисників, російські псевдосуди винесли близько 400 ухвал в адміністративних справах за нібито "дискредитацію російської армії".

Уповноважений ВР наголосив, що, відповідно до норм міжнародного права, Росія зобов’язана негайно припинити політично мотивовані переслідування в Криму.

Як повідомляв Укрінформ, Росія відкрила щодо кримчан понад 100 кримінальних проваджень за релігійною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-