Без бойових дій повернути Крим неможливо – Буданов

Без бойових дій повернути Крим неможливо – Буданов

Укрінформ
Крим будуть повертати комбінованим шляхом, але без військових дій це зробити неможливо.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Крим.Реалії заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов,

«Без військових бойових дій це неможливо, як я казав усі ці роки, це моя позиція дуже давно… Ви від мене хоч раз чули, що можна безкровним способом повернути будь-яку територію? Імовірніший за все, ні. Якщо хтось знає, як можна шляхом умовляння чи іншим варіантом дипломатії зробити так, щоб російська армія хоч на міліметр посунулась не фігурально, а реально в будь-якому напрямку, ну, хай зроблять це», - сказав Буданов.

Він також зауважив, що твердження про можливість легкого наступу в Криму є помилковим, адже в Криму близько 30% гористої місцевості, і тримати оборону там – це майже 100% успіху для ворога. Водночас це не означає, що звільнити Крим неможливо, відзначив Буданов.

Читайте також: Зеленський - про спецоперацію ГУР: Про звільнення Криму говорити зарано

«Це не безнадійна історія, але це не буде так легко, як хочеться», - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи ускладнять наступ лінії оборони ворога, він заявив: «Це буде заважати, повірте мені».

Керівник розвідки також вважає, що в міру просування Сил оборони до Криму ядерні погрози з боку Путіна продовжуватимуться.

Читайте також: Україна спроможна уразити будь-яку частину тимчасово окупованого Криму - Буданов

Як повідомляв Укрінформ, керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що атаки по тимчасово окупованому Криму продовжуватимуться, і звільнення півострова від російських загарбників наближається з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-