Чубаров назвав передумови для здійснення Росією «жесту доброї волі» в Криму

Чубаров назвав передумови для здійснення Росією «жесту доброї волі» в Криму

Укрінформ
Підштовхнути Росію до здійснення «жесту доброї волі» в тимчасово окупованому Криму і виведення військ може сукупність ряду факторів.

Це і ефективні удари по військових об’єктах ворога, і перекриття транспортного коридору з Росії через тимчасово захоплені українські міста, а також дестабілізація ситуації у самій Росії.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі телеканалу FREEДOM, передає Укрінформ.

«А ось, що буде впливати на «жест доброї волі»: думаю, що тут має бути сукупність факторів, і це може не обмежитися окремими, нехай, навіть ефективними ударами по військових об’єктах у Криму. Також має бути дуже суттєве просування ЗСУ на тій частині окупованої території в південних областях України, зокрема, в частині Запорізької, Херсонської, які мають дуже важливе стратегічне значення для Росії. Тобто, перекриття цього транспортного коридору з території Росії через окупований Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь і (далі - ред.) на Кримський півострів», - сказав він.

При цьому Чубаров зазначив, що ці події зможуть вплинути на дестабілізацію ситуації в самій Росії.

Читайте також: Голова Меджлісу назвав передумову для успішної реінтеграції Криму після його звільнення

«Ці операції можуть створити таку ситуацію, ми дуже сподіваємося, що можуть вплинути на дестабілізацію ситуації в самій Росії. І вчорашні новини про збиття літака Пригожина у певній мірі посилюють наші надії в цьому напрямку», - наголосив голова Меджлісу.

За його словами, ці всі фактори можуть створити ситуацію, коли Росія буде вимушена приймати рішення про евакуацію своїх військ з Криму, оскільки захищати його вже буде безперспективно.

Читайте також: Рада має удосконалити законодавство, щоб видворити з Криму російських «колоністів» - Чубаров

Раніше повідомлялося, що Президент Володимир Зеленський підтвердив відсутність втрат з українського боку в ході спецоперації Головного управління розвідки Міноборони України з висадки в тимчасово окупованому Криму, однак наголошує, що про звільнення півострова говорити зарано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-