За «дискредитацію армії РФ» жителів Криму оштрафували на понад 12 мільйонів рублів – Костін

За «дискредитацію армії РФ» жителів Криму оштрафували на понад 12 мільйонів рублів – Костін

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму з березня 2022 року росіяни за «дискредитацію армії РФ» оштрафували не менше 370 осіб на суму понад 12 мільйонів російських рублів.

Про це у переддень Третього Саміту Кримської Платформи заявив генпрокурор Андрій Костін, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо політичних переслідувань незгодних із війною, то з березня 2022 року окупаційною владою (Криму – ред.) було притягнуто до адмінвідповідальності за так звану дискредитацію армії РФ не менше 370 осіб. Загалом сукупний розмір застосованих до них штрафів уже становить більш як 12 мільйонів російських рублів», - заявив він.

За словами Костіна, у період до 24 лютого 2022 року українські правоохоронні органи здійснювали розслідування у 104 справах за фактами вчинення понад 200 кримінальних правопорушень за статтею 438 ККУ (порушення законів і звичаїв війни).

Генпрокурор поінформував, що на той час було заочно повідомлено про підозру 50 особам, у тому числі керівникам окупаційної влади, до суду було скеровано дев'ять обвинувальних актів за статтею 438 ККУ щодо 12 осіб.

Він зазначив, що правоохоронці фіксують ці факти і після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«І зараз нами здійснюється досудове розслідування у 69 кримінальних провадженнях за фактами вчинення 72 правопорушень за статтею 438 ККУ, які були вчинені після повномасштабного вторгнення. За цей період було заочно повідомлено про підозру дев'ятьом особам, до суду скеровано 14 обвинувальних актів, ухвалено п'ять обвинувальних вироків за результатами спеціального судового розгляду щодо шести осіб, вироки вже набули законної сили», - сказав очільник ОГП.

Костін заявив, що головним є те, що кожен із цих людей уже отримав вирок українського суду. «Тож якщо і коли вони опиняться під нашим контролем, вони за цим вироком триматимуться за гратами», - запевнив генпрокурор.

Читайте також: Крим, швидше за все, звільнятимемо військовим шляхом - Данілов

Як повідомлялося, 5 травня 2022 року в Офісі Омбудсмана поінформували, що в тимчасово захопленому Криму з 4 березня до 12 квітня було направлено до так званих судів 36 адмінматеріалів щодо «дискредитації використання збройних сил рф у цілях захисту інтересів російської федерації і її громадян, підтримки міжнародного миру та безпеки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-