Кримським держзрадникам винесені 36 вироків із початку окупації

Кримським держзрадникам винесені 36 вироків із початку окупації

Укрінформ
Починаючи з 2014 року українськими судами кримським держзрадникам було винесено заочно 36 вироків. Серед засуджених - колишні депутати, судді та "міністр охорони здоров'я".

Про це повідомляє Прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Загалом з 2014 року за вчинення державної зради українськими судами було винесено 36 вироків кримським держзрадникам, поки заочних. Серед засуджених колишні депутати ВР АР Крим та Севастопольської міської ради, судді, прокурор, а також окупаційний «міністр охорони здоров’я Республіки Крим»", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний, 90% вироків було отримано вже після 24 лютого 2022 року.

Також, за даними Прокуратури АРК, з початку окупації півострова російськими збройними силами у 2014 році органи правопорядку автономії загалом розслідували 576 кримінальних проваджень щодо 695 правопорушень за фактами вчинення державної зради (ст. 111 КК України). Підозри у вчиненні даного злочину повідомили 736 особам.

До суду скеровано 344 обвинувальних акта. Серед обвинувачених чиновники різного рівня, судді, працівники правоохоронних та виправних установ, а також колишній командувач Військово-Морських сил ЗСУ.

Читайте також: Колишнього генерал-майора СБУ засудили до 12 років за держзраду

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя продовжує працювати задля встановлення та притягнення до відповідальності держзрадників з Криму, які вирішили співпрацювати з ворогом, підкреслили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що двоє суддів з тимчасово окупованого Криму заочно засуджені за держзраду до 12 та 13 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-