Об 11:00 - пресконференція про бранців Кремля, яких не лікує Росія

Об 11:00 - пресконференція про бранців Кремля, яких не лікує Росія

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
14 серпня об 11:00 відбудеться пресконференція на тему: “Повільна смерть у неволі: презентація списку бранців Кремля, яких не лікує Росія”.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ

Учасники:

  • Вікторія Нестеренко - керівниця проєктів Центру прав людини ZMINA;
  • Ігор Котелянець - голова Об'єднання родичів політв'язнів Кремля;
  • Лутфіє Зудієва - кримська правозахисниця та журналістка (онлайн);
  • Ірина Сєдова - експертка Кримської правозахисної групи;
  • Лілія Сулейманова - дружина політв’язня Амета Сулейманова, який має серцеве захворювання та інші серйозні хвороби (онлайн).

Чому це важливо?

У лютому 2023 року у російській неволі померло двоє кримських політв’язнів – Джеміль Гафаров і Костянтин Ширінг. Це сталось через те, що окупаційна влада не переймається станом здоров’я політв’язнів. Наразі відомо про щонайменше 180 кримських політв’язнів, серед яких кілька десятків мають хронічні захворювання, інвалідність або є літніми людьми. Багато з них отримали тривалі строки ув’язнення, їм не надають медичну допомогу. Ці люди мають ризик не вийти на свободу і померти.

Під час заходу правозахисники презентують список політв’язнів, які потерпають від ненадання медичної допомоги, а також озвучать потенційні шляхи розв'язання цієї проблеми.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на Фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform українською та англійською мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-