Рада з «когнітивної деокупації» Криму презентує перші напрацювання восени – Ташева

Рада з «когнітивної деокупації» Криму презентує перші напрацювання восени – Ташева

Укрінформ
Постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева очікує, що перші конкретні кроки щодо майбутньої когнітивної реінтеграції мешканців територій, окупованих з 2014 року, будуть представлені восени цього року.

Про це вона заявила під час "Українського молодіжного форуму: відновлення в єдності", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для реінтеграції молоді на деокупованих територіях ми розробили "стратегію когнітивної деокупації" або, як нам підказали військові, "когнітивного розмінування". Звісно, це питання того, як потрібно працювати з ціннісною трансформацією людей. У межах роботи по "когнітивній деокупації" у нас працює рада, куди включено більшість державних органів, які працюють з гуманітарними аспектами реінтеграції. І я думаю, що восени ми зможемо презентувати перші конкретні кроки, з конкретними відповідальними людьми, зі строками", - сказала вона.

Ташева зазначила, що процес "когнітивного розмінування" триватиме "не п'ять, а, можливо і не десять років". Вона підкреслила, що це має бути системна робота з впровадження м'якою силою української ідентичності у політичному вимірі.

"Українська історія - це й Кримське ханство, і кримські татари і кримчаки. На жаль, у державному секторі це досі не всі розуміють. Тому, коли ми говоримо про специфіку півострова, ми маємо також розуміти, що там проживають корінні народи", - зауважила представниця Президента.

Також вона наголосила, що для впровадження запланованих дій передусім потрібно повернути владу на території, окуповані з 2014 року. Надалі впровадити там реформи, зокрема, в освіті та гуманітарній галузі, які існують в Україні протягом цих дев'яти років.

Читайте також: При формуванні української команди Криму пріоритет отримають ті, хто виїхав з окупації - Ташева

Як повідомляв Укрінформ, Представництво Президента в АРК у червні презентувало візійний документ "Стратегія когнітивної деокупації Криму", розроблений на основі 22 анонімних інтерв'ю.

Український молодіжний форум організований Радою з молодіжних питань при Президентові України спільно з Міністерством молоді та спорту України та 14-ма міжнародними партнерами. Форум присвячений молоді в дуже широкому сенсі та має на меті об’єднати українську молодь задля спільної мети - відбудови та розвитку молодіжного сектору нашої країни. Захід тривав з 10 до 12 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-