Кримського політв’язня Зекір'яєва знову відправили до штрафного ізолятора

Кримського політв’язня Зекір'яєва знову відправили до штрафного ізолятора

Укрінформ
Кримськотатарського активіста, засудженого у «справі кримських мусульман» Сервера Зекір'яєва знову ув'язнили в російському штрафному ізоляторі.

Про це «Кримській солідарності» розповіла його дружина Зарема Зекір'яєва, передає Укрінформ.

«Щоразу йому продовжували термін у ШІЗО на 15 діб. Потім, 26 квітня, його помістили до ПКТ. Там він просидів до 26 липня», – сказано у повідомленні.

«Йому сказали, що в барак він більше не повернеться. Це означає, що ШІЗО, ПКТ (приміщення камерного типу), СУУ (суворі умови утримання) – це його місця. Причина – його стаття, 205.5. Не знаю, чи надходили йому погрози [від керівництва чи співробітників колонії про те, що в барак він не повернеться], але чоловік писав так», – додала Зекір'яєва.

Сервер Зекір'яєв зараз перебуває у виправній колонії №1 у місті Донському Тульської області Росії.

Читайте також: Кримського політв'язня Зекір'яєва місяць тримають у ШІЗО, де він голодує

У жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв та Ернес Аметов. ФСБ Росії інкримінувала їм участь у забороненій у Росії та анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону у вересні 2020 року виніс вирок у другій бахчисарайській справі «Хізб ут-Тахрір».

Фото: Суспільне Крим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-