Дружину та дітей кримського татарина Зекер'яєва затримали російські силовики

Дружину та дітей кримського татарина Зекер'яєва затримали російські силовики

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали разом із неповнолітніми дітьми дружину Асана Зекер'яєва, заарештованого кількома годинами раніше. Вони перебували у батьків дружини затриманого Еміне.

Про це повідомляє у Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Вони (силовики - ред.) були у масках. Обшук не проводили. Забрали телефон сестри. Що з'ясувати хочуть, з якого приводу – не сказали... Асан теж був із ними. Вони забрали мою сестру – дружину Асана, дітей і сказали, що їдуть у Старий Крим», – розповів брат затриманої Ібраїм Чікі.

Юристка Ліля Гемеджи повідомила, що незадовго до цього 25-річна Еміне Зекер'яєва зателефонувала їй і хотіла укласти угоду, щоб розпочати пошуки чоловіка.

«Наразі Асана та його дружину повезли, за словами родичів, у Сімферополь. Ми їдемо туди. На слідчі дії мене не пропустили — без пояснення причин. За цим фактом нами подана скарга в прокуратуру Республіки Крим», — повідомив адвокат Едем Семедляєв.

Читайте також: Окупанти депортують усіх політв’язнів із Криму у далекі регіони РФ — Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму силовики провели обшук в будинку 30-річного Асана Зекер'яєва і забрали господаря із собою.

Це не перше затримання Зекер'яєва російськими силовиками. У січні 2022 року співробітники поліції в Сімферополі склали на нього протокол за присутність біля будівлі суду, де розглядалася справа проти кримських мусульман. Тоді він відбув у спецприймачі 14 діб адміністративного арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-