Новий радіопроєкт «Це про нас» розпочався з подкасту про кримських татар

Новий радіопроєкт «Це про нас» розпочався з подкасту про кримських татар

Укрінформ
Громадське радіо запустило новий проєкт “Це про нас” про різні етноси українського Криму, Приазов’я та Причорномор’я. Перший епізод подкасту присвячений кримським татарам.

Про це повідомляє в Телеграмі Представництво Президента України в АР Крим, передає Укрінформ.

"Громадське радіо запускає новий проєкт “Це про нас”, у якому розповідає про різні етноси українського Криму, Приазов’я та Причорномор’я через найрізноманітніші культурні коди: літературу, мистецтво, кухню та традиції. Перший епізод подкасту присвячений кримським татарам — корінному народові Криму", - йдеться у повідомленні.

Гостею проєкту стала історикиня кримськотатарського походження, журналістка Гульнара Абдулаєва.

У своїй розповіді вона наголосила, що потужним часом розвитку кримських татар як народу став період Кримського ханства — держави, яка існувала на півострові у 1441-1783 рр. Цей період називають Золотою колискою, Золотою добою в історії народу.

«Ми зараз можемо впевнено говорити, що після Київської Русі у нас була державність: Кримське ханство на теренах сучасної України», - переконана Абдулаєва.

Читайте також: Меджліс проведе акцію до Дня корінних народів

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2021 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про корінні народи України», ініційований Президентом Володимиром Зеленським. Відповідно до цього закону корінними народами України є кримські татари, караїми, кримчаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-