Проєкт правопису кримськотатарської мови розроблять до кінця вересня 2024 року

Проєкт правопису кримськотатарської мови розроблять до кінця вересня 2024 року

Укрінформ
Кабмін доручив Державній службі з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) і Міністерству освіти і науки розробити проєкт правопису кримськотатарської мови на базі латинської графіки до 30 вересня 2024 року.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

"Доручено... забезпечити до 30.09.2024 розроблення проєкту правопису кримськотатарської мови з використанням алфавіту кримськотатарської мови на основі латинської графіки, затвердженого постановою КМУ від 22.09.2021 N 993", - написав він.

Читайте також: У Сімферополі окупанти демонтували пам’ятний знак жертвам депортації кримськотатарського народу

Мельничук повідомив, що доручення виконуватимуть Державна служба з етнополітики та свободи совісті разом з Міністерством освіти і науки та за участю Інституту мовознавства імені О.О. Потебні Національної академії наук, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголошувала, що для захисту кримськотатарської мови необхідно першочергово розробити правопис та нормативно-правову базу щодо його затвердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-