Подоляк пояснив, чому Росія сама могла здійснити підрив Керченського мосту

Подоляк пояснив, чому Росія сама могла здійснити підрив Керченського мосту

Єдині новини
Укрінформ
Російська Федерація могла здійснити підрив Керченського мосту, зокрема, з метою звинуватити Україну в тероризмі або створити щит із цивільних для прикриття сухопутного коридору до Криму.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З урахуванням обсягу руйнувань сьогоднішніх, які ми побачили, з урахуванням психоемоційного стану, у якому коментують росіяни це все... Вони можуть використати підрив у межах своїх цікавих інтересів. Для чого вони це могли б зробити? По-перше, щоб масштабувати тему "теракти вчиняє Україна". Росія постійно це робить. Достатньо примітивна пропагандистська технологія, але, між тим, Росія постійно її використовує", - сказав Подоляк.

Читайте також: Росіяни продовжують мінувати Запорізьку АЕС - Енергоатом

Він нагадав у цьому зв'язку, як російська сторона звинувачувала Україну у нібито підриві Каховської ГЕС чи мінуванні ЗАЕС.

За словами радника очільника ОП, Росії потрібно, аби в глобальному інформаційному просторі звучав наратив, що "Україна є терористичною країною, яка вчиняє теракти".

Крім того, зазначив він, підрив мосту може бути потрібний Путіну, аби використати цивільне населення - жінок і дітей - як живий щит для прикриття сухопутного коридору до Криму через тимчасово окуповану материкову частину України.

Читайте також: З'явилися супутникові знімки пошкодженого Кримського мосту

На думку Подоляка, також Кремлю може бути потрібне руйнування мосту, аби "налякати росіян", щоб вони були готові ще більше йти вмирати на війні, а також для поліпшення репутації Путіна, особливо після заколоту Пригожина та визнання слабкості лідера держави-агресора.

Водночас радник керівника ОП наголосив, що Керченський міст юридично є незаконно збудованим логістичним об'єктом, який займає ключову позицію щодо постачання військової техніки на практично всю тимчасово окуповану українську територію.

Читайте також: Замість Кримського мосту росіяни їдуть суходолом - у Маріуполі затори на пів міста

У цьому контексті він відзначив, що у межах міжнародного права абсолютно юридично вмотивованим є право України руйнувати на тимчасово окупованій території все, що так чи інакше є окупаційним і може спричинити руйнування вже української інфраструктури та вбивства українців.

Читайте також: З'явилися супутникові знімки пошкодженого Кримського мосту

Як повідомлялося, за попередніми даними, 17 липня близько четвертої ранку впала секція мосту через Керченську протоку. Перед цим пролунав вибух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-