Росіяни продовжують мінувати Запорізьку АЕС - Енергоатом

Росіяни продовжують мінувати Запорізьку АЕС - Енергоатом

Укрінформ
НАЕК «Енергоатом» регулярно отримує інформацію про мінування станції російськими військовими. Ситуація на Запорізькій АЕС залишається складною.

Про це повідомив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, передає Укрінформ із постанням на пресслужбу компанії у Телеграмі.

«Фактично російські окупанти продовжують використовувати її як свою військову базу. Ми регулярно отримуємо повідомлення, що вони мінують нашу станцію», - зазначив керівник НАЕК, уточнивши, що наразі радіаційний стан на майданчику ЗАЕС здійснюється завдяки датчикам радіаційного моніторингу, розташованим за 5 км від станції, на правому березі Дніпра.

Читайте також: Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний – Енергоатом

Котін наголосив, що на ЗАЕС також перебувають інспектори МАГАТЕ, інформація яких допомагає розуміти, що відбувається на атомному об’єкті. Водночас росіяни не допускають представників агентства до всіх зон, які необхідно оглянути.

«Попри деградацію обладнання ми дуже чекаємо моменту, коли зможемо повернути контроль над станцією, аби відновити її повноцінну роботу», - резюмував очільник Енергоатому.

Читайте також: Ризик теракту на Запорізькій АЕС залишається - Юсов

Як повідомлялось, 4 липня Збройні сили України офіційно попередили про можливу підготовку російськими загарбниками провокації на ЗАЕС. МАГАТЕ 12 липня заявило, що експерти організації під час інспекції ЗАЕС не виявили мін чи вибухівки. Проте визнало, що досі очікує від росіян дозволу на доступ до дахів третього й четвертого реакторів, де може бути вибухівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-