У Криму після деокупації можуть створити 10 військових адміністрацій - Ташева

У Криму після деокупації можуть створити 10 військових адміністрацій - Ташева

Укрінформ
У Криму після деокупації доцільно створити 10 районних військових адміністрацій відповідно до нового поділу.

Таку думку висловила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева під час круглого столу “Три роки новому адміністративно-територіальному устрою України: успіхи, виклики та перспективи”, передає Укрінформ із посиланням на представництво.

Як зазначається, Ташева розповіла про необхідність внесення змін до законодавства, які врегулюють проблеми у створенні військових адміністрацій в Автономній Республіці Крим та допоможуть визначити територіальні громади на півострові.

"Зокрема, йдеться про доцільність утворення 10 районних військових адміністрацій відповідно до нового поділу, що є простішим процесом та потребуватиме менше ресурсів, ніж утворення 14 адміністрацій «старих» районів”, - зазначають у представництві.

Читайте також: Україна може покарати до 10 тисяч колаборантів після деокупації Криму – Ташева

Ташева також наголосила на важливості перегляду підходу до процесу децентралізації в Автономній Республіці Крим, щоб після деокупації будувати ефективну систему управління, а населенню проілюструвати поступ реформ, що відбувався в Україні протягом дев'яти років.

"Децентралізація та спроможність громад є важливим елементом для утвердження демократії та залучення народу до управління державою. Цей процес має бути ефективним і в Криму. Для цього потрібно вже сьогодні приймати законодавчі ініціативи, які не будуть обмежувати дію реформи на території півострова після деокупації", - зауважила постпред.

Як повідомляв Укрінформ, українська влада може притягнути до відповідальності близько 10 000 колаборантів, які співпрацювали з російською владою під час окупації Криму.

Фото: ppu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-