Нічна атака на Керченський міст є спецоперацією СБУ та ВМС - джерела

Нічна атака на Керченський міст є спецоперацією СБУ та ВМС - джерела

Укрінформ
Нічна атака на Керченський міст є спецоперацією Служби безпеки України та Військово-морських сил Збройних сил України.

Як повідомляють джерела Укрінформу в СБУ, до нічного підриву мосту причетні СБУ та ВМС. Міст був атакований за допомогою надводних дронів.

"Дійти до мосту було складно, але зрештою це вдалося зробити", - зауважили в СБУ та нагадали слова голови СБУ Василя Малюка, що міст є цілком законною ціллю для України.

У свою чергу, як повідомляє Суспільне, начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила, що пошкодження мосту може бути російською провокацією перед продовженням зернової угоди, термін дії якої спливає 17 липня.

"Характерним є те, що при такому зосередженні корабельного угруповання у даному районі і загальному напруженні на фоні питання щодо пролонгації "зернової угоди", створення подібних провокацій, про які дуже гучно одразу рапортує окупаційна влада Криму — це є типовим способом вирішення подібних питань з боку окупаційної влади Криму і взагалі країни-агресорки", — зазначила Гуменюк.

Читайте також: З'явилися фото пошкоджень на Керченському мосту

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними, 17 липня близько четвертої ранку впала секція Керченського мосту. Перед цим пролунав вибух. Повідомляють як мінімум про двох загиблих та одного постраждалого. Перед мостом утворилися величезні черги. Також зупинено рух потягів.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України нагадали слова керівника Кирила Буданова про те, що Керченський міст – зайва конструкція.

17 липня закінчується термін дії зернової угоди. Росія заявила, що не має наміру її продовжувати і вимагає, щоб з неї зняли частину санкцій і почали купувати її товари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-