Двох незаконно засуджених кримчан етапували до в'язниці в Саратовську область

Двох незаконно засуджених кримчан етапували до в'язниці в Саратовську область

Укрінформ
Політв'язнів «другої Сімферопольської групи» справи Хізб ут-Тахрір Фархода Базарова та Меджита Абдурахманова етапували до російської в'язниці у м. Балашові Саратовської області (Росія).

Про це адвокату Едему Семедляєву повідомив політв'язень Зекір'я Муратов, передає Укрінформ із посиланням на громадське об'єднання «Кримська солідарність».

"11 липня під час судового засідання політв'язень Зекір'я Муратов повідомив адвокату, що Базарова та Абдурахманова етапували до тієї ж в'язниці, в якій зараз перебуває і він сам. Меджита Абдурахманова після прибуття відправили до карантинної камери", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката, Зекір'я особисто бачив Фархода Базарова, сказав, що у нього все нормально. Сподівається, що найближчим часом зможе побачити Меджита Абдурахманова, коли він вийде з карантину.

Читайте також: Політв'язня Бекірова етапували до в'язниці в Красноярському краї

Як повідомлялося, 10 березня Південний окружний військовий суд відправив у колонію Фархода Базарова на 15 років із відбуванням перших 4 років 10 місяців у тюрмі.

12 березня той же суд присудив Меджиту Абдурахманову 12 років позбавлення волі.

Їх звинуватили у причетності до діяльності ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії, однак вільно діє у більшості країн світу.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-