РФ зобов’язана негайно припинити політичні переслідування у Криму - Лубінець

РФ зобов’язана негайно припинити політичні переслідування у Криму - Лубінець

Укрінформ
Російська Федерація зобов’язана негайно припинити політичні переслідування українців у тимчасово окупованому Криму та звільнити їх з ув'язнення.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив у Телеграмі.

За його словами, громадянського журналіста, кримського політв'язня Ремзі Бекірова етапували до в'язниці №2 в Єнісейську Красноярського краю. Бекіров, згідно з рішенням Південного окружного військового суду Ростова-на-Дону, має провести там п’ять років із 19, а потім відбуватиме покарання в колонії суворого режиму.

“Росія зобов’язана негайно припинити політично мотивовані переслідування на тимчасово окупованому Кримському півострові та звільнити всіх незаконно утримуваних нею громадян України!”, - наголосив Лубінець.

Читайте також: З Криму до росії вивезли чотирьох фігурантів справи «Хізб-ут-Тахрір»

Як повідомляв Укрінформ, Бекірова затримали російські силовики у березні 2019 року під час масових обшуків у місцях компактного проживання кримських татар у Криму. Тоді загалом затримали 20 чоловік. Бекірова звинуватили у причетності до діяльності ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір. У березні минулого року його засудили до 19 років позбавлення волі.

Бекіров після 2014 року висвітлював “судові засідання” щодо кримських татар, зокрема справу Веджіє Кашки, справи Хізб ут-Тахрір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-