В Україні стартує проєкт з підготовки кадрів для деокупованого Криму – Ташева

В Україні стартує проєкт з підготовки кадрів для деокупованого Криму – Ташева

Укрінформ
На базі Національної агенції з питань державної служби запрацює проєкт для підготовки кадрів публічної влади в деокупованому Криму.

Про це під час пресконференції «Майбутня реінтеграція Криму. Погляд з Одеси щодо пріоритетів і ризиків» повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає Укрінформ. 

«Уже можна анонсувати, що з 3 липня на базі Національної агенції з питань державної служби запрацює наш пілотний проєкт “Кадровий резерв” або “Резерв відновлення” для підготовки кадрів публічної влади в деокупованому Криму. Це проєкт не лише для державних службовців, а для будь-кого, хто хоче поїхати працювати на деокуповані території, пройти для цього перевірки, додаткове навчання», - зазначила Ташева.

За її словами, деокупованому Криму потрібно буде щонайменше 50 тисяч фахівців.

Читайте також: У Криму окупанти масово встановлюють системи оповіщення - рух «Атеш»

«Звісно, що це – весь правоохоронний блок. Тому що ми розуміємо, що люди, які працювали на окупованій території, не можуть працювати правоохоронцями у відновленій українській правоохоронній системі. Це судді, а всі ми знаємо, що суддів бракує навіть на підконтрольній Україні території. Звісно, це стосується і викладачів, медпрацівників і так далі», - зауважила посадовиця.

Як повідомлялося, за словами віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, реінтеграція тимчасово окупованого Росією Криму відбуватиметься складніше, ніж інших територій, і потребуватиме окремого підходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-