Четверо «суддів» із Криму отримали вироки - від 12 до 15 років в'язниці

Четверо «суддів» із Криму отримали вироки - від 12 до 15 років в'язниці

Укрінформ
Чотирьох кримських «суддів», які зрадили присязі та перейшли на бік ворога, заочно засуджено на терміни від 12 до 15 років в'язниці.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополь у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії вироки отримали четверо кримських суддів-зрадників. Двох суддів заочно засуджено до 15 років, решта отримали 12 та 13 років позбавлення волі», - йдеться в дописі.

Усіх їх визнано винними у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори довели, що у 2014 році засуджені зрадили присязі та перейшли працювати на бік ворога.

Читайте також: Працював на ворога у «виправній колонії»: у Херсоні затримали колаборанта

Двоє з них обійняли посади окупаційних суддів у незаконно створених Судацькому та Феодосійському міських судах, ще двоє перейшли працювати до «Совєтського районного суду».

«Своїми діями та рішеннями вони сприяли становленню та зміцненню окупаційних органів правосуддя на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України», - підкреслили у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування та направили обвинувальний акт відносно колишнього українського правоохоронця, який після окупації Криму обійняв посаду так званого «слідчого» в управлінні ФСБ РФ по півострову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-