Ташева розповіла про кримськотатарський прапор – символ спротиву півострова з 2014 року

Ташева розповіла про кримськотатарський прапор – символ спротиву півострова з 2014 року

Укрінформ
Кримськотатарський прапор майорить на ключових подіях, що стосуються питання звільнення від російських загарбників Кримського півострова.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказала Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева.

“Прапор кримськотатарського народу майорить на ключових подіях, що стосуються питання деокупації Кримського півострова. Коли ми проводили перший саміт “Кримської платформи”, кримськотатарський прапор майорів нарівні з усіма прапорами держав-учасниць. Коли ми проводили другий саміт, на всіх важливих державних заходах кримськотатарський прапор був розміщений поруч із державним прапором України”, - нагадала Ташева.

Читайте також: Чубаров розповів про заходи до Дня кримськотатарського прапора

Вона зазначила, що починаючи з 2014-го року символом спротиву у Криму на всіх важливих заходах став кримськотатарський прапор. “Кримські татари, українці постійно намагаються, іноді партизанським шляхом, підіймати прапор. Вивішують його над своїми будинками, під час автопробігів. Після цього завжди є реакція з боку окупаційних адміністрацій, коли людей притягують до відповідальності, адміністративного ув’язнення, накладають штрафи”, - сказала постпред Президента.

На думку Ташевої, загарбники переслідуватимуть кримських татар, українців чи представників інших національностей, які будуть намагатися відзначити День кримськотатарського прапора цього року.

“Впевнена, що наші громадяни готові до цього і будуть намагатися показувати свою громадянську позицію, відзначати навіть в умовах тотальних заборон День кримськотатарського прапора”, - зауважила посадовиця.

Читайте також: Стан здоров’я кримських татар Нарімана Джеляла та Асана Ахтемова погіршується - Лубінець

Вона також закликала рухи “Жовта стрічка”, “Кримська бойова чайка”, “Кримські партизани”, що діють у тимчасово окупованому Криму, підтримати кримськотатарський і український народи на території півострова цього дня.

Як повідомлялося, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів про заходи до Дня кримськотатарського прапора, який відзначається 26 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-