На півночі Криму загарбники риють окопи у селах чи на околицях - ЗМІ

На півночі Криму загарбники риють окопи у селах чи на околицях - ЗМІ

Укрінформ
У Красноперекопському та Джанкойському районах загарбники риють окопи впритул до сіл чи у самих населених пунктах.

Про це йдеться у проєкті «Крим.Реалії» та «Схеми», передає Укрінформ.

Як зазначається, нові супутникові знімки Planet Labs свідчать, що за пів року російська армія побудувала численні лінії оборони від адмінкордону з материковою Україною до м. Джанкой на тимчасово окупованому півострові.

На супутникових знімках видно, що фортифікації розміщені поблизу і навіть у самих селах Красноперекопського та Джанкойського районів. Приміром, у селах Новоіванівка, Новокримське, через які проходить траса Е-97.

Як зазначив офіцер ЗСУ Євген Лешан, широкі плями ґрунтового кольору на знімках позначають позиції вогневої підтримки росіян – бронетехніку, артилерію і так далі.

«Росіяни ніколи не ставились до людського життя, як до цінності. Тим більше, до життя кримчан, яких вони завжди тримали в якості заручників. Ці люди в небезпеці, населення цих сіл у небезпеці. Якщо йтимуть бойові дії, росіяни будуть їх використовувати як щит. Вони розраховують, що ми не будемо стріляти по позиціях поблизу цих сіл, щоб не постраждали люди», - наголосив Лешан.

Читайте також: Як «Айдар» знищує росіян в окопах на Бахмутському напрямку

Уточнюється , що більшість фортифікацій на півострові зосереджені навколо траси Е-97. Окопи також вириті поблизу Північнокримського каналу.

Як повідомлялося, росіяни можуть вчинити чергову техногенну катастрофу, здійснивши провокації на хімічному заводі "Кримський титан" на тимчасово окупованому півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-