Розгляд справи правозахисника Джепарова у Сімферополі перенесли на 26 червня

Розгляд справи правозахисника Джепарова у Сімферополі перенесли на 26 червня

Укрінформ
Розгляд справи стосовно ветерана кримськотатарського національного руху, правозахисника Абдурешита Джепарова, якого загарбники звинуватили «в дискредитації російської армії», незаконний «суд» у Сімферополі переніс на 26 червня; планується допит свідків.

Про це повідомляється на сайті правозахисного проєкту «Кримський процес», передає Укрінформ.

Зазначається, що в окупаційному «Київському районному суді» м. Сімферополя розпочався розгляд протоколу про адміністративне правопорушення стосовно Джепарова.

Окупаційна «суддя» Оксана Карчевська відмовила захисту в клопотанні про повернення протоколу для усунення порушень, також відмовила передати справу за територіальною підсудністю.

«Окрім того, «суддя» спочатку відмовила і у виклику свідків, однак змінила своє рішення та відклала розгляд справи на 26 червня. До «суду» для допиту викличуть двох понятих, які стверджують, що Джепаров відмовився підписувати протокол, а також співробітника Центру протидії екстремізму, рапорт якого представлений у матеріалах справи», - йдеться в дописі.

Читайте також: Жителю Сімферополя дали 10 років тюрми «за підготовку диверсії на залізниці»

Як повідомлялося, російські силовики в тимчасово окупованому Криму порушили проти ветерана кримськотатарського національного руху та правозахисника Джепарова дві справи: про дискредитацію російської армії та зловживання свободою інформації.

Правозахисника, зокрема, звинуватили в тому, що він начебто адмініструє сторінку у Фейсбуці ініціативи “Кримська ідея”, яка публікує огляди порушень міжнародного гуманітарного права в Криму та оперативні повідомлення про порушення прав людини на території півострова. Джепаров це заперечував.

Фото: Кримський процес

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-