Колишнього кримського депутата заочно засудили за держзраду

Колишнього кримського депутата заочно засудили за держзраду

Укрінформ
Колишнього депутата Верховної Ради АРК VI скликання заочно засуджено до 12 років ув'язнення за державну зраду.

Про це повідомляє прокуратура Криму та міста Севастополя у Телеграмі, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії 12 років позбавлення волі заочно отримав кримський депутат Верховної Ради АР Крим VI скликання. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2014 році засуджений разом з іншими депутатами кримського парламенту "для приховання факту окупації півострова збройними силами рф та легітимізації дій рф проголосував за прийняття ряду незаконних постанов".

Читайте також: ДБР перевіряє на причетність до держзради і колабораціонізму 1734 особи

У прокуратурі уточнили, що йдеться про рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», що мав забезпечити картинку «вільного волевиявлення кримчан», постанову «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», яка передбачала «входження Криму до складу рф».

"Всупереч постанові Верховної Ради України, якою їхні повноваження було припинено, колишні депутати також проголосували за прийняття постанови про «незалежність Криму» та «правонаступництво Республіки Крим»", - наголосили у відомстві.

Читайте також: Незаконно прибулих до Криму росіян видворятимуть за індивідуальними рішеннями – Ташева

Як повідомлялося, власника кримського інтернет-видання – громадянина України - через проросійську підривну діяльність судитимуть за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-