У ГУР назвали фейком заяви фсб про затримання «агентів української розвідки» в Криму

У ГУР назвали фейком заяви фсб про затримання «агентів української розвідки» в Криму

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міноборони назвали заяви фсб про затримання у Криму «агентів української розвідки» ворожою інформаційно-психологічною спецоперацією (ІПСО).

Про це сказав у коментарі Укрінформу представник ГУР Андрій Юсов.

“Ворог, використовуючи подібні інструменти ІПСО, прикриває внутрішні розбірки, які відбуваються всередині російського режиму”, - зазначив він.

Читайте також: Неподалік кримського мосту в Краснодарському краї горить нафтобаза

За словами Юсова, заява фсб про нібито затримання «агентів української розвідки» свідчить, що кремлівський режим боїться українських спецслужб, зокрема Головного управління розвідки Міноборони.

“І правильно робить, тому що відповідальність воєнних злочинців невідворотна і неминуча. Найкращим виходом для них буде добровільно здатися в руки українського правосуддя”, - зазначив Юсов.

Раніше російська фсб заявила про розкриття «агентурної мережі ГУР МОУ» в Криму, яка нібито готувала «серію резонансних диверсійно-терористичних актів» проти окупаційного керівництва півострова, а також на транспорті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пресслужбу відомства.

Читайте також: Зеленський каже, що довідався про «злив» таємних матеріалів у США з новин - WP

За версією фсб, «об'єктами посягань» були обрані «глава республіки» Сергій Аксьонов, «голова парламенту» Володимир Константінов, «мер Ялти» Яніна Павленко, а також «елементи транспортної інфраструктури півострова».

російська спецслужба прив’язує до зазначеної справи «офіцера чинного резерву військової розвідки Романа Машовця, заступника керівника Офісу Президента України». Також названо затриманих «учасників групи»: громадян росії та України Віктора Подвального, Олександра Литвиненка, Сергія Кривошеїна, Костянтина Євмененка, Ігоря Зоріна, Сергія Войнаровського. Крім того, затримано громадянина України та Болгарії Петранова, «причетного до доставки засобів ураження до росії».

Читайте також: Українські розвідники розкрили деталі рятувальної спецоперації в Судані

фсб оголосила, що «розкрила міжнародний канал контрабанди вибухових речовин із Болгарії через Туреччину та Грузію до росії». Вибухівку нібито «камуфлювали» під електроплити.

російська спецслужба пов’язує це з вибухом на Кримському мосту минулого року.

Пізніше Інтерфакс повідомив про взяття під варту на два місяці затриманих.

Як повідомляв Укрінформ, вибух із подальшою пожежею на незаконно побудованому росією мосту через Керченську протоку стався 8 жовтня 2022 року. Після цього частково обвалилися автомобільні прольоти мосту, загорілися цистерни залізничного потяга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-