Україна заарештувала п'ять російських суден, які вивозили награбоване зерно через Крим

Україна заарештувала п'ять російських суден, які вивозили награбоване зерно через Крим

Укрінформ
Суд в Україні заарештував п'ять російських морських суден, які причетні до перевезення через окупований Крим українського краденого зерна.

Про це повідомила прокуратура АРК та м. Севастополь у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За клопотаннями прокуратури автономії накладено арешти на 5 морських суден-порушників, які причетні до перевезення через окупований півострів награбованого українського збіжжя», - йдеться в дописі.

Читайте також: Укрзалізниця з 1 травня знизила ставку оренди зерновозів

Зазначається, що в межах кримінального провадження щодо порушень порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України) встановлено, що судна «Вера», «Волго-Дон 5043», «Волго-Дон 205», «Волго-Балт 188», «Волго-Балт 106» під прапорами держави-окупанта здійснювали систематичні незаконні заходи до закритого морського торговельного порту на території півострова.

Таким чином порушники переправляли викрадене українське зерно до третіх країн та використовували Крим як своєрідний «логістичний хаб» у злочинній схемі.

Читайте також: Заборона імпорту українського зерна дає небезпечну надію кремлю - Зеленський

Як повідомлялося, капітанам російських суден «Матрос Позинич» та «Михаил Ненашев» оголосили підозри за незаконне вивезення награбованого українського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-