Через агресивні дії рф Чорне море не можна вважати безпечним вже 20 років - командувач ВМС

Через агресивні дії рф Чорне море не можна вважати безпечним вже 20 років - командувач ВМС

Укрінформ
Командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа переконаний, що тільки за умови повернення Україною своїх територій станом на 1991 рік можливе відновлення безпеки в Азово-Чорноморському регіоні.

Про це він сказав під час Чорноморського безпекового форуму, який відбувся у Болгарії за участі представників країн Чорноморського регіону та командувачів флотів інших країн, передає Укрінформ з посиланням на ВМС ЗСУ.

У ході форуму, сторони обговорили безпекову ситуацію та актуальні загрози в Азово-Чорноморському регіоні, а також шляхи розвитку подальшої співпраці між країнами задля відновлення стабільності й безпеки.

У зверненні до представників країн-учасниць форуму віцеадмірал Олексій Неїжпапа зазначив, що вже 20 років Чорне море не можна вважати безпечним через агресивні дії рф.

Читайте також: Неїжпапа: Український флот посилився у кілька разів, рік тому співвідношення до сил ворога було 1:12

Як приклади він навів спробу захоплення острова Тузла у 2003 році, війну в Грузії 2008-го за участі крейсера “москва”, незаконну анексію росією АР Крим у 2014 році, окупацію Азовського моря у 2022 році та війну в Чорному морі, яка триває дотепер.

Командувач ВМС ЗСУ наголосив, що імперські амбіції рф поширюються не тільки на Чорне та Азовське, а й на Балтійське та Північне моря і на Тихий океан.

Як повідомлялося, російська федерація 26 квітня вкотре призупинила роботу «зернового коридору».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-