росіяни створюють у Криму кілька рубежів оборони та вивозять майно до рф – Гуменюк

росіяни створюють у Криму кілька рубежів оборони та вивозять майно до рф – Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
російські війська на території тимчасово окупованого Криму продовжують мобілізацію та створення кількох рубежів оборони. Водночас триває евакуація росіян з півострова.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на запитання, як активно ворог готується в Криму до контрнаступу України.

«Вони планово продовжують мобілізацію, продовжують збирати дані на потенціал чоловічий відповідного віку для того, щоб сформувати ці так звані загони. Спочатку вони їх називають як загони територіальної оборони, потім як загони додаткової мобілізації, які формують і потім переправляють зокрема і на Лівобережжя Херсонщини, де намагаються посилити ту саму роботу, яка пов’язана з інженерним облаштуванням оборонних споруд. Інші маневри, які ми спостерігаємо, говорять про те, що вони підтягують сили та резерви дійсно до тієї території, яку вважають для себе потенційно активною у зв’язку з розрекламованим контрнаступом, але ці маневри поки що досить планові, вони більше схожі на тренування особового складу», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: росіяни шукають нову тактику на полі бою та намаються виявити українську ППО – Гуменюк

Речниця зазначила, що ворог готує вже кілька рубежів оборони.

«Справа не в довжині споруд, а в тому, що намагаються облаштувати не один, не два, а вже кілька рубежів оборони, усвідомлюють, що поступово знадобляться їм всі», - зазначила Гуменюк.

Також вона повідомила, що з Криму продовжується евакуація росіян, які вивозять своє майно до рф.

Читайте також: Ворог атакував південь України новою партією «шахедів» — Гуменюк

«Вивозити доводиться багато. Вони дійсно виїжджають не самі, як то кажуть, а з усім накопиченим майном, по-перше. А по-друге, дійсно, за час анексії понаїхало туди забагато, і зараз усвідомлення того, що буде неминучим, змушує їх все ж таки евакуйовуватися», - сказала речниця.

Як повідомлялося, окупаційні «органи влади» АР Крим та Севастополя ухвалили рішення не проводити святкові демонстрації на 1 травня, марш «Безсмертного полку» та військовий парад на 9 травня.

21 квітня Сімферополь, Джанкой, інші міста та райони тимчасово окупованого Криму знеструмлено. У Севастополі світло зникало майже по всьому місту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-