Незаконно засуджений кримчанин Джепаров відбув термін ув'язнення у російській колонії

Незаконно засуджений кримчанин Джепаров відбув термін ув'язнення у російській колонії

Фото
Укрінформ
У зв'язку із завершенням терміну ув'язнення з колонії в м. Салавата (Башкортостан, росія) вийшов незаконно засуджений за справою Хізб-ут-Тахрір Арсен Джепаров. 

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Настав цей день – я звільнився. Зараз ми знаходимося біля колонії ВК-16. Дуже радий був побачити братів, коли вийшов за двері. Не передати зараз емоції за сім років. Це почуття дуже хвилююче, дуже переживаю. Тепер чекатимемо на волі інших», - сказав Джепаров.

Читайте також: російський суд на три місяці продовжив арешт чотирьом кримським татарам

Повідомляється, що Арсена Джепарова біля колонії зустрів його адвокат Едем Смедляєв. Він супроводжуватиме Джепарова до тимчасово окупованого Криму.

Як повідомлялося, 12 листопада 2016 року Південний окружний військовий суд у м. Ростові-на-Дону засудив фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір": Мусліма Алієва - до 19 років ув'язнення, Інвера Бекірова - до 18 років ув'язнення, Еміра-Усеїна Куку і Вадима Сірука - до 12 років ув'язнення, Рефата Алімова - до 8 років ув'язнення і Арсена Джеппарова - до 7 років ув'язнення.

Читайте також: Кримчанина Гафарова у російській колонії помістили у ШІЗО

В Amnesty International заявляли, що вважають всіх шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" в'язнями совісті і закликали приєднатися до кампанії щодо їхнього звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-