Викраденому голові спілки ветеранів АТО з Херсонщини продовжили арешт у Криму

Викраденому голові спілки ветеранів АТО з Херсонщини продовжили арешт у Криму

Укрінформ
Викрадений російськими загарбниками голова спілки ветеранів АТО з Херсонщини Олександр Зарівний перебував на стаціонарній судово-психіатричній експертизі, «суддя» «Київського районного суду Сімферополя» продовжив йому термін перебування під вартою до кінця травня 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ).

«Начальник управління гуманітарної політики Херсонської РДА та голова ГО спілки ветеранів АТО Олександр Зарівний, викрадений з Херсонщини, перебував на стаціонарній судово-психіатричній експертизі у психіатричній лікарні», - йдеться у повідомленні.

Фото: investigator.org.ua

Як повідомляє КПГ, після цього Олександру Зарівному «суддя» «Київського районного суду Сімферополя» Антон Цикуренко продовжив термін перебування під вартою спочатку на два, а потім на три місяці. Зарівний перебуватиме в СІЗО до кінця травня 2023 року.

Як повідомляла КПГ, окупаційний «суддя» Цикуренко брав участь у незаконних судових переслідуваннях політвʼязнів Олега Приходька, Владислава Єсипенка, Асана і Азіза Ахтемових тощо.

Як зазначається, Олександра Зарівного викрали 17 березня. У той день росіяни вдерлись до будинку родини в Олешках, погрожували зброєю дружині та доньці чоловіка, а невдовзі у кайданках відвезли його у невідомому напрямку.

Читайте також: Окупанти в Криму відправили офіцера ВМС України на 8,5 року за грати

Близько чотирьох тижнів Зарівний перебував у Херсонському ізоляторі тимчасового утримання, який захопили військові РФ. Після цього його перевезли у Сімферополь. Там тримають у СІЗО №2 Сімферополя та звинувачують у шпигунстві (стаття 276 КК РФ, позбавлення волі на строк від десяти до двадцяти років).

Як повідомляв Укрінформ, загарбники на тимчасово захопленій території Херсонщини викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-