Окупанти в Криму відправили офіцера ВМС України на 8,5 року за грати

Окупанти в Криму відправили офіцера ВМС України на 8,5 року за грати

Укрінформ
Підконтрольний росії джанкойський районний “суд” виніс “вирок” офіцеру ВМС України, колишньому капітану корабля ВМС “Славутич” Олексію Кисельову — 8,5 року позбавлення волі за нібито участь у кримськотатарському батальйоні та організацію “морської блокади” Криму.

Про це повідомило видання “Кримський процес”, передає Укрінформ.

“Суддя Ліліана Соловйова визнала офіцера винним і призначила йому покарання у вигляді 8,5 року позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці, а іншого терміну — в колонії суворого режиму”, — йдеться у повідомлені.

Як зазначається, “вирок” був винесений за статтею 208 кк рф (організація незаконного збройного формування або участь у ньому). Захист має намір оскаржити цей “вирок”.

Як повідомлялося, Олексія Кисельова російські силовики затримали 22 липня 2022 року в Генічеську. Спочатку чоловіка відвезли до невідомого місця, де катували, після чого помістили до СІЗО Сімферополя.

Читайте також: Офіцер ВМС України Кисельов розповів про тортури в Генічеську

фсб обвинуватило Кисельова в тому, що він нібито готував людей з «батальйону Номана Челебіджихана» до реалізації планів щодо диверсії та морської блокади Криму.

Кисельова утримували у сімферопольському СІЗО, він оголошував голодування через ненадання медичної допомоги.

Фото: Крымский процесс

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-