У Кропивницькому відкрилася фотовиставка «Історії з окупованого Криму»

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка «Історії з окупованого Криму»

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому відкрилася фотовиставка «Історії з окупованого Криму», на якій представлені 22 фотографії українських репортерів.

Про це у Телеграмі повідомило Представництво Президента України в АР Крим, передає Укрінформ.

«Кропивницький став другим містом, де фотовиставка “Історії з окупованого Криму” була презентована широкому загалу українських глядачів. Раніше вона відбулася у Хмельницькому, а також її буде показано у Чернівцях, Одесі, Луцьку і Львові», - повідомили у представництві.

Як зазначається, на виставці представлені 22 фотографії українських репортерів Аліни Смутко, Тараса Ібрагімова та Альони Савчук.

«Це унікальна хроніка життя окупованого росією півострова та документальне свідоцтво репресій щодо українських громадян, зокрема до представників корінного кримськотатарського народу», - додається дописі.

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка “Історії з окупованого Криму” / Фото: Точка доступу

Презентовані світлини були зроблені з 2014 по 2019 рік, поки автори могли їздити до Криму. російська окупаційна адміністрація ввела для них заборону відвідувати півострів на строк від 10 до 35 років.

Так, упродовж 2016-2019 років Аліна Смутко працювала в окупованому Криму.

Читайте також: Українська символіка знову заполонила Крим – рух спротиву

“Історії, які я і мої колеги, з якими ми разом працювали у Криму після окупації 14-го року, показуємо у своїх фотографіях - це розповідь про боротьбу із несправедливістю по цей бік тюремних ґратів. Рідні політичних бранців пройшли через випробування обшуками о п’ятій ранку, залякуваннями та переслідуванням, погрозами та штрафами, численними судовими засіданнями, де вони мусили спостерігати, як система знущається над їхніми рідними, абсолютно безпідставно і незаконно тримаючи їх у судовому “акваріумі” та в СІЗО, звинувачуючи у фальсифікованих злочинах. І ця боротьба триває й досі, хоча нині у нас дуже мало засобів, аби її побачити і показати світу”, - розповіла Смутко.

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко анонсував запуск нового культурного проєкту про Крим і кримських татар, створеного за ініціативи співачки Джамали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-