Верещук розповіла про першочергові кроки реінтеграції Криму

Верещук розповіла про першочергові кроки реінтеграції Криму

Укрінформ
Першочергові кроки щодо реінтеграції Криму передбачають покарання колаборантів, вирішення питання із колонізаторами, питання кадрового резерву, повернення майна.

Про це в ефірі національного телемарафону сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

За словами урядовиці, Стратегія реінтеграції та деокупації тимчасово окупованої території АРК та м. Севастополь потребує доопрацювання.

«Ми обговорювали основні напрямки. Перше - це стосується колаборантів. Не всі, хто проживають у Криму, є такими, треба розмежувати людей, які будуть підпадати під амністію. Так само буде вирішуватися питання кримінальної відповідальності та люстрації. Наступний напрямок стосується колонізаторів – тих, незаконно приїхав до нашого Криму працювати, жити, служити з російськими паспортами. Тут питання, що робити з ними, як швидко вони будуть або в тюрмі, або тікати. У мене порада – тікайте уже, бо ми точно деокупуємо наш Крим невдовзі», - заявила Верещук.

Читайте також: Верещук: Час починати підготовку кадрового резерву для Криму

Вона додала, що актуальною є підготовка кадрового резерву для Криму, адже, приміром, після деокупації Харківщини та правобережжя Херсонщини виникла величезна потреба у кадрах.

Окрім того, за словами віцепрем’єр-міністра, першочергово вирішуватиметься питання повернення українського майна, а причетні до його привласнення загарбниками відповідатимуть за законом.

Читайте також: Мінреінтеграції готує зміни до Стратегії відновлення Криму після деокупації

Як повідомлялося, постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявляла, що реінтеграція деокупованого Криму у гуманітарній сфері охоплюватиме освіту, культуру, інформаційний простір і туристичну галузь.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-