Вбивство узбека Рахімова у Криму: на «суд» не з'явилися силовики - воюють проти України

Вбивство узбека Рахімова у Криму: на «суд» не з'явилися силовики - воюють проти України

Укрінформ
Спецпризначенці, які проходять у справі вбитого громадянина Узбекистану Набі Рахімова, не прийшли на допит у "суд", оскільки перебувають на війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила «Кримська солідарність».

«На цьому процесі, як і на інших, потерпілі, а саме троє співробітників спецназу ФСБ, які були в будинку і нібито брали участь у сутичці з Набі Рахімовим, не були присутні. Прокурор пояснює їх неявку в суд участю у "сво" (війною, яку розгорнула росія проти України – ред.) на території України», - йдеться у повідомленні.

На засіданні допитали понятого, який брав участь у слідчому заході під час убивства Рахімова. Свідок розповів, що о 5 ранку «вони з другом проходили повз будівлю ФСБ», коли їх попросили взяти участь як цивільних спостерігачів.

За їхніми словами, вони нічого не бачили, лише почули кілька хлопків та вибух.

Як повідомлялося, 11 травня силовики у Сімферополі розстріляли під час затримання громадянина Узбекистану Набі Рахімова, стверджуючи, що він чинив збройний опір співробітникам правоохоронних органів.

ФСБ повезла на допит його родину та родину Сейдамета Гафарова, в будинку якого було вбито Рахімова.

Читайте також: ЄС засудив беззаконні вироки російського «суду» в Криму щодо кримськотатарських активістів

Захист отримав відповідь від «головного слідчого управління по Республіці Крим та місту Севастополю» про повну відмову у видачі трупа мусульманина Набі Рахімова. У постанові повідомлялося, що рішення мотивоване «терористичною діяльністю загиблого».

Раніше Рахімов оскаржував в ЄСПЛ депортацію з Узбекистану. Чоловік стверджував, що в Узбекистані його переслідують за релігійні та політичні переконання, підозрюючи у причетності до діяльності "Хізб-ут-Тахрір". ЄСПЛ прийняв сторону Рахімова та зобов'язував виплатити йому 17 тисяч євро компенсації.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-