Чубаров про вирок Джелялу: рф намагається залякати кримське суспільство

Чубаров про вирок Джелялу: рф намагається залякати кримське суспільство

Укрінформ
Мета вироку стосовно першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла (Джелялова) — взяти під тотальний контроль кримське суспільство.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час пресконференції в Укрінформі.

Він зазначив, що не очікував від судилища на Наріманом Джелялом бодай натяку на справедливість.

"Все це було із самого початку сплановано, сфальсифіковано. Конкретна мета - розчавити кримськотатарський народ, взагалі унеможливити його спротив. Для цього обирають найкращих синів кримськотатарського народу. У Криму вже засудили понад 135 людей, більшість із них - кримські татари, є й етнічні українці, люди інших національностей. Це найкращі люди, які не ламаються на судах, не дають покази, які від них очікують окупанти. Росіяни не знають інших механізмів, щоби змусити людей в Криму підкоритися. Репресії будуть продовжуватися", - сказав Чубаров.

Читайте також: «Суду» не надали реальних доказів вини Джеляловадружина політв'язня

Він зазначив, що окупанти не могли пробачити Джелялу, що він діяв у Криму як заступник голови Меджлісу, також не могли пробачити його участі у Кримській платформі, розробці закону України про корінні народи.

"У ці дні влада рф, відчуваючи свою неминучу поразку у війні проти України, намагається максимально взяти під контроль російське суспільство, але ще більш — суспільство на окупованих територіях. Цей вирок є показовим, його мета - налякати і розчавити всіх, хто не приймає окупацію Криму, взяти під тотальний контроль кримське суспільство", - наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також: МЗС рішуче засуджує «вирок» Джелялову і братам Ахтемовим

Як повідомлялося, у Криму “суд” держави-окупанта виніс вирок стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Асана та Азіза Ахтемових. Нарімана Джеляла зсудили до 17 років колонії суворого режиму.

Асана і Азіза Ахтемових - до 15 і 13 років колонії суворого режиму відповідно. Усім призначені великі штрафи.

На початку вересня 2021 року в окупованому Криму російські силовики провели обшуки та затримали кількох осіб у так званій справі про «диверсію на газопроводі». Серед затриманих опинився кримськотатарський політик і активіст Наріман Джелял.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-