рф можна притягнути до відповідальності через переслідування за українську музику — КримSOS

рф можна притягнути до відповідальності через переслідування за українську музику — КримSOS

Укрінформ
росію та її посадовців можна притягнути до відповідальності у щонайменше двох міжнародних інстанціях за переслідування через українську музику в окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КримSOS, посилаючись на свого аналітика Євгенія Ярошенка.

«За 8,5 років окупації в Криму склалася систематична практика переслідування за українську символіку, атрибути та інші прояви проукраїнських поглядів. У цьому контексті переслідування кримчан за українську музику можуть підпадати під злочин проти людяності. За це причетні особи можуть бути притягнуті до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді», — розповів Ярошенко.

За його словами, Європейський суд з прав людини у такій справі може притягнути до відповідальності росію як державу за порушення права на свободу вираження поглядів та права на повагу до приватного і сімейного життя.

Читайте також: Чубаров порівняв «Червону калину» із кримськотатарською піснею, за яку переслідувало КДБ

Як повідомлялося, 10 вересня на кримськотатарському весіллі у Бахчисараї діджей Ахтем Гемеджи увімкнув пісню «Червона калина». Після цього «Бахчисарайський районний суд» оштрафував та заарештував шістьох осіб включно з діджеєм, власником ресторану та родичами наречених. Людей обвинувачують у порушені окупаційного законодавства за двома статтями: про нібито дискредитацію російської армії та громадську демонстрацію забороненої у рф символіки чи атрибутів.

Самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов пригрозив кримінальним переслідуванням за виконання українських пісень в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-