Кримчани чекають на прорив ЗСУ до Чонгара — Чубаров

Кримчани чекають на прорив ЗСУ до Чонгара — Чубаров

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зазначив, що успіхи Збройних сил України не залишилися без уваги кримчан.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів Чубаров.

«Успіхи ЗСУ на Харківщині, Херсонщині не залишилися без уваги в Криму. Кримські татари, українці телефонували мені з Криму і казали, що радіють і дуже хочуть, аби наступний прорив відбувся в напрямку Чонгара. Кримчани кажуть: не забувайте, що ми теж дуже чекаємо», - зазначив Чубаров.

За його словами, серед громадян Росії, які поселилися в Криму – а таких близько мільйона – спостерігається певна паніка. «Вони думають, що їм доведеться поїхати. У пабліках пишуть, що розмови про непоборність російської армії виявилися міфом», - зазначив Чубаров.

Він додав, що серед кримських колаборантів уже обговорюють, «як виправдовуватися, коли Україна повернеться».

Голова Меджлісу також зазначив, що серед росіян та колаборантів у Криму почалися розмови, що до законодавста рф потрібно внести кримінальну відповідальності за панікерство.

«Вони вважають, що російські війська відступають не тільки внаслідок ударів ЗСУ, а й через паніку, яку поширюють в інформаційному просторі. Тож хочуть, аби до російського законодавства внесли зміни на кшталт того, як це було із «дискредитацією російської армії», аби не вдавалося поширювати об’єктивну інформацію про події на фронті», - наголосив Чубаров.

Читайте також: Чубаров розповів президентові та спікеру Сейму Латвії про репресії проти кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині Збройні сили України звільнили населені пункти Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-