За держзраду судитимуть дев'ятьох суддів і прокурора Криму

За держзраду судитимуть дев'ятьох суддів і прокурора Криму

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування за фактом державної зради стосовно дев'ятьох суддів і прокурора Автономної Республіки Крим, які у 2014 році перейшли на бік російської федерації, обвинувальні акти направлені до суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Зазначається, що серед обвинувачених — судді Апеляційного суду та місцевих судів АР Крим.

За даними слідства, під час тимчасової окупації обвинувачені продовжили свою роботу в незаконно створених загарбниками прокуратурах і судах Криму. Станом на сьогодні зрадники забезпечують функціонування незаконних органів прокуратури та судової влади російської федерації.

Читайте також: Харківянину заочно оголосили підозру у держзраді за організацію агентурної мережі рф

Фігурантам інкримінується державна зрада (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Їм загрожує позбавлення волі терміном до 15 років з конфіскацією майна.

"ДБР продовжує системну роботу щодо притягнення до відповідальності суддів та прокурорів АР Крим, які у 2014 році перейшли на бік ворога. Ці злочини не мають терміну давності. Усі зрадники будуть притягнуті до відповідальності", — наголосили в бюро.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру бойовику, якого окупанти призначили «мером» Сєвєродонецька

Як повідомлялося, від початку року працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно 30 суддів та двох прокурорів Автономної Республіки Крим. Усі обвинувальні акти направлені до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-