На саміт Кримської платформи запросять 48 країн і представників Азії, Латинської Америки й Африки

На саміт Кримської платформи запросять 48 країн і представників Азії, Латинської Америки й Африки

Укрінформ
Другий саміт Кримської платформи, запланований на 23 серпня, пройде в онлайн-форматі.

Про це під час брифінгу сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, передає кореспондент Укрінформу.

“Через рік після першого саміту Президент України ініціював проведення другого саміту Кримської платформи в онлайн-форматі. З питань безпеки ми не можемо провести цього року саміт в офлайн-форматі… Лідери держав-членів Кримської платформи отримали запрошення взяти участь у саміті. Безумовно, питання деокупації Криму, як і деокупації інших територій України, зараз має бути на порядку денному усіх лідерів”, - зазначив Жовква.

За його словами, за рік до Кримської платформи доєдналася ще одна країна, тепер налічується 48 держав-членів Кримської платформи.

Нині, як повідомив Жовква, українська сторона активно працює над тим, щоб якомога більше країн долучилися до Кримської платформи, тому на саміт 23 серпня будуть запрошені не лише 48 держав-членів, а й представники держав Азії, Латинської Америки, Африки.

Жовква також поінформував, що в жовтні відбудеться ще один саміт Кримської платформи, на це раз за участю спікерів парламентів.

"На жовтень планується проведення саміту Кримської платформи у форматі парламентського виміру, за участю спікерів парламентів. Цей захід буде проведено офлайн, в одній з держав-партнерів України. Це буде продовження формату Кримської платформи, адже роль парламентів в ухваленні відповідних законодавчих актів для деокупації Криму також є дуже важливою”, - сказав Жовква.

Читайте також: Зеленський: Поступово відновимо справедливість і щодо нашого Криму

Як повідомлялося, Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-