З’явився перший англомовний онлайн-курс про історію Криму та кримських татар

З’явився перший англомовний онлайн-курс про історію Криму та кримських татар

Укрінформ
З’явився перший англомовний онлайн-курс «Crimea: History and People», що розповідає про історію Криму та корінного народу України кримських татар.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

«Курс розробили з метою розповісти про кримськотатарську державу Кримський ханат, який існував понад три століття, про унікальну культуру киримли та їхню тривалу боротьбу за право повернутися на батьківщину», - йдеться у повідомленні.

Навчання безкоштовне та складається з 12 відеолекцій. Для проходження курсу необхідно зареєструватися на міжнародній освітній платформі Udemy.

Наголошується, що історія та культура кримських татар є невід’ємною частиною як української, так і глобальної історії, з огляду на проблеми корінних народів, політичні, військові та світоглядні виклики сьогодення.

На курсі можна дізнатися про стародавню історію півострову, Кримський ханат, колоніальну політику російської імперії щодо Криму, долю Криму та киримли у радянський період, Крим як Автономну Республіку у складі незалежної України, тимчасову окупацію півострова росією, культуру та побут кримців, чому важливо вивчати історію Криму та кримських татар.

Онлайн-курс «Крим: історія та люди» розроблено Українським інститутом та студією онлайн-освіти EdEra за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Читайте також: Джемілєв закликає до протестної кампанії проти незаконної мобілізації у Криму

Як повідомляв Укрінформ, в Україні заснували «Ініціативу 26 червня», платформу про майбутнє Криму, передусім для кримських татар - і для тих, що виїхали за межі окупованого півострова, і для тих, які перебувають в окупації.

На думку голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, за часів срср українці і кримські татари були для москви внутрішніми ворогами, тепер стали зовнішніми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-