Викраденої у Криму журналістки Данилович немає у СІЗО Сімферополя - адвокат

Викраденої у Криму журналістки Данилович немає у СІЗО Сімферополя - адвокат

Укрінформ
Адвокат викраденої в окупованому Криму громадянської журналістки Ірини Данилович заявив, що його підзахисної немає у Сімферопольському СІЗО.

Про це інформує сайт Inжир Медіа, повідомляє Укрінформ.

"У Сімферопольському СІЗО немає викраденої в Коктебелі громадянської журналістки Ірини Данилович", - наголосив адвокат Айдер Азаматов.

За словами захисника, вчора, 6 травня, на восьмий день з моменту зникнення Данилович йому вдалося потрапити до слідчого ізолятора Сімферополя, "проте там немає карти обліку з таким прізвищем".

Також про відсутність у СІЗО журналістки Данилович йому усно повідомив черговий слідчого ізолятора.

За словами адвоката, він залишив у СІЗО письмовий запит, відповідь на який буде отримано впродовж 10 днів.

Читайте також: У КримSOS створили реєстр суддів, які виносять вироки кримським політвязням

Як повідомлялося, в окупованому Криму громадянська журналістка Ірина Данилович припинила підтримувати зв'язок уранці 29 квітня. У цей же час у будинку, де вона мешкала, без її участі та з суворими порушеннями співробітниками ФСБ було проведено обшук. За його підсумками у батьків були вилучені всі телефони, і декілька днів вони не могли нікому повідомити про те, що сталося.

5 травня стало відомо, що на камерах спостереження однієї із заправок є відеозапис моменту викрадення.

За словами отця Данилович, на відео зафіксовано, що жінка в одязі, такому ж, як у його доньки, стоїть на зупинці в очікуванні автобуса і до неї під'їжджає чорна машина, з якої виходить кілька людей. Незважаючи на опір журналістки, люди силоміць заштовхали її в машину та поїхали. Відеозапис батькові на заправці видати відмовилися, повідомивши, що можуть передати його лише правоохоронцям.

За інформацією батька, співробітники поліції більше доби не робили жодних дій, щоб отримати відео з камер спостереження АЗС, на яких було зафіксовано факт насильницького викрадення його доньки. У зв'язку із цим адвокат Айдер Азаматов подав скаргу на бездіяльність правоохоронців до так званої “прокуратури” і звернувся із заявою до “Слідчого комітету” у Криму.

Пізніше з'явилася інформація, що викрадена Ірина Данилович нібито перебуває у СІЗО Сімферополя.

Читайте також: У рф Кримську правозахисну групу визнали «небажаною»

Останнім часом Данилович приділяла увагу правозахисним проблемам, зокрема й у сфері охорони здоров'я. Працювала із сайтом громадської журналістики Inжир Media та з правозахисним сайтом "Кримський процес".

Фото: Inжир Медіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-