Чубаров: кремль лютує та вимагає лояльності кримських татар – скликають «з'їзд представників»

Чубаров: кремль лютує та вимагає лояльності кримських татар – скликають «з'їзд представників»

Укрінформ
У Криму окупаційна влада під контролем фсб рф має намір сьогодні, 30 квітня, провести «з'їзд представників» кримських татар.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«30 квітня 2022 року, під контролем фсб рф місцева окупаційна влада «скликає» якийсь «з'їзд представників», на якому, через відсутність помітної кількості кримськотатарських колаборантів, зобов'яжуть бути присутніми студентів Кримського інженерно-педагогічного університету, а також працівників бюджетних організацій, зокрема учителів шкіл.

Єдиною метою, заради якої фсб рф організує зазначений «з’їзд», є імітація підтримки кримськими татарами «політики путіна та спеціальної військової операції» проти України. Власне, «з'їздом», що проводитиметься сьогодні, спецслужби рф в черговий раз, але абсолютно безуспішно, спробують обдурити світ у тому, що, мовляв, кримські татари демонструють лояльність до політики країни-окупанта та його президента путіна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чубаров звернувся до чоловіків у Криму: Від вас залежить - не стати вбивцею

За словами Чубарова, рішення про термінове проведення «з'їзду» було прийнято кримською окупаційною владою, бо кремль «розлючений» діяльністю Меджлісу кримськотатарського народу, спрямованою на зміцнення єдності українського суспільства в умовах повномасштабної російсько-української війни та на мобілізацію міжнародної спільноти у протидії російській агресії.

За інформацією, що надходить до Меджлісу, спецслужби рф мають спецплан подальшої дискредитації керівників та членів Меджлісу, активістів кримськотатарського національного руху, політв'язнів та членів їх сімей.

«Реалізація цього плану розпочнеться ухваленням на сьогоднішньому «з'їзді» спеціальної заяви його «учасників», - розповів Чубаров.

Читайте також: Конгрес кримських татар обговорив ситуацію з українськими біженцями і день жалоби 18 травня

Водночас він висловив сподівання, що завершенням російсько-української війни стане визволення Криму від російських загарбників, відновлення суверенітету України над Кримським півостровом та прилеглими акваторіями Чорного та Азовського морів і найсуворіше покарання воєнних злочинців.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ засудило свідоме ігнорування росією ухваленого п’ять років тому рішення Міжнародного суду ООН щодо дотримання прав кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-