В окупованому Криму викликають до військкоматів студентів українських вишів

В окупованому Криму викликають до військкоматів студентів українських вишів

Укрінформ
В тимчасово окупованому Криму у військкомати викликають кримських студентів, які навчаються в українських вишах.

Про це у Фейсбуці повідомляє представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

"За неперевіреними даними, які надходять до представництва, окупаційні військкомати адресно телефонують громадянам України в Криму, у тому числі тим, які навчаються в українських вишах та на момент повномасштабного вторгнення перебували в Криму, з вимогою прибуття до військкомату", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 1 квітня на тимчасово окупованій території Криму та Севастополя розпочався черговий, уже 15-ий, незаконний призов на строкову військову службу громадян України, який на порушення норм міжнародного гуманітарного права здійснюється з 2015 року.

Читайте також: У рф запровадили кримінальну відповідальність за відмову воювати в Україні

"За цей час до лав зс рф залучено понад 34 000 кримчан, більшість яких є громадянами України. Цього разу, приміром, згідно з інформацією з відкритих джерел, тільки з Севастополя призвані будуть 500 осіб", - наголосили у представництві.

У відомстві нагадали, що призов на військову службу в армію країни-окупанта є воєнним злочином, якому вже надається правова оцінка прокуратурою АРК та м. Севастополя, інформація також направлена до Офісу прокурора МКС.

"Відкриті джерела свідчать, що в тимчасово окупованому Криму вже відбулось поховання щонайменше 40 солдатів російської армії, 25 з яких, ймовірно, є громадянами України. Кількість поховань насправді може бути значно вищою, оскільки не всі з них, імовірно, відбуваються із висвітленням", - додали в представництві Президента. 

Як повідомлялось, світова спільнота засудила незаконну призовну кампанію рф в Криму і кримінальне переслідування українських громадян за ухилення від призову. Також це зробила і Європейська служба зовнішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-