рф порушує право на свободу віросповідання в тимчасово окупованому Криму - Денісова

рф порушує право на свободу віросповідання в тимчасово окупованому Криму - Денісова

Укрінформ
Окупаційна влада рф порушує право на свободу віросповідання в тимчасово окупованому Криму.

Про це Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова поінформувала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Підконтрольні рф так звані «Армянський та Ялтинський міські суди» розпочали судові процеси за «організацію та фінансування екстремістської діяльності» проти членів релігійної організації «Свідки Єгови» — Тараса Кузьо, Дар'ї Кузьо, Петра Жильцова, Сергія Люліна, Тадевоса Манукяна, Олександра Дубовенка та Олександра Литвинюка.

Судові процеси над подружжям Кузьо, Сергієм Люліним, Петром Жильцовим та Тадевосом Манукяном розпочалося 4 квітня у так званому «Ялтинському міському суді» в тимчасово окупованому Криму. Їх звинувачують за статтею 282.3 КК РФ (Фінансування екстремістської організації), максимальне покарання може досягати 8 років позбавлення волі. При цьому Тадевоса Манукяна судитимуть заочно, оскільки слідство не виявило його місцезнаходження.

Читайте також: У Києві зник активіст із Криму Олександр Костенко - рідні

Суд над Олександром Дубовенком та Олександром Литвинюком розпочався 5 квітня у так званому «Армянському міському суді». Чоловіків звинувачують за частиною 1 статті 282.2 КК РФ (Організація екстремістської діяльності). Слідство стверджує, що вони «використали програмне забезпечення для здійснення відеоконференцзв'язку «Zoom» для залучення нових членів забороненої організації».

Переслідування членів релігійних організацій в тимчасово окупованому Криму є грубим порушенням РФ 18 статті Загальної декларація прав людини та 9 статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якими кожен має право на свободу думки, совісті та релігії. Крім того, Женевською конвенцією заборонено застосування законів країни-окупанта на окупованій території.

Читайте також: Зеленський вважає, що пропозиція України щодо Криму на сьогодні є сильною

Держава-окупант продовжує ігнорувати резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 74/168, в якій міжнародна спільнота закликає РФ забезпечити свободу віросповідання і релігії без будь-якої дискримінації або введення штучних регуляторних бар’єрів.

Денісова звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-