Кабмін ухвалив стратегію розвитку кримськотатарської мови до 2032 року

Кабмін ухвалив стратегію розвитку кримськотатарської мови до 2032 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив Стратегію розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки. Відповідне рішення було прийняте на черговому засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Основні завдання Стратегії полягають у створенні умов відновлення у традиційному вжитку кримськотатарської мови, розширенні сфери її застосування, реалізації мовних прав її носіїв, а також у підвищені престижу кримськотатарської мови як засобу комунікації та сприянні деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

У стратегічній перспективі влада планує виключення кримськотатарської мови з переліку мов, що знаходяться під критичною загрозою згідно з класифікацією ЮНЕСКО та досягнення рівня «безпечний».

Читайте також: Цьогорічний онлайн-диктант кримськотатарською присвятять політв'язням

Документ розробило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Меджлісом кримськотатарського народу, органами влади та Національною академією наук України на виконання указу Президента «Про окремі заходи, спрямовані на деокупацію та реінтеграцію тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-