Окупанти продовжують переслідувати координатора «Кримської солідарності»

Окупанти продовжують переслідувати координатора «Кримської солідарності»

Укрінформ
Силовики в Криму продовжують переслідувати координатора «Кримської солідарності» за проведення одиночного пікету, незважаючи на те, що раніше «суд» відмовився відкривати адміністративну «справу» проти активіста.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність.

«До координатора «Кримської солідарності» і громадського захисника Мустафи Сейдалієва приїхали співробітники поліції разом з понятими для складання адміністративного протоколу за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації чи загрозі її виникнення)», - йдеться у повідомленні.

Поліцейський заявив, що публічні заходи в Криму заборонені за наказом Сергія Аксьонова, а «прокуратура» як наглядовий орган вимагає відреагувати на одиночний пікет кримськотатарського активіста.

Сейдалієв зазначив, що одиночний пікет є його законним правом висловлювати думку, і відмовився від надання пояснень, посилаючись на 51 статтю Конституції РФ.

Читайте також: Кримськотатарського активіста окупанти відправили на психіатричну експертизу

Поліцейський склав протокол, в якому активіст вказав, що йому не були роз'яснені його права та обов'язки, не був наданий перекладач. Крім того, він повідомив, що у нього є документ місцевих силовиків, «який повідомляє про те, що за результатами перевірки в його діях не було виявлено правопорушень».

Також він написав, що термін притягнення його до адміністративної відповідальності вже закінчився. Проте, представник окупаційної влади пообіцяв відправити протокол в «суд» і повідомити Сейдалієву повісткою про дату і час засідання.

Раніше «поліція Кіровського району Криму» відмовилася відкривати адміністративне провадження щодо Мустафи Сейдалієва, який 28 грудня 2020 року в м. Старий Крим виходив на одиночний пікет на підтримку політв'язнів з Білогірського району Енвера і Різи Омерових та Айдера Джаппарова напередодні їх вироку.

Активіст тримав у руках плакат «STOP репресіям проти кримських татар».

12 січня 2021 року фігурантам білогірської справи «Хізб ут-Тахрір» присудили від 13 до 18 років позбавлення волі в колоніях суворого режиму.

Фото: Олександра Сурган/RFE RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-