У Криму не пускають адвоката до українця, який брав участь у акції до дня народження Шевченка

У Криму не пускають адвоката до українця, який брав участь у акції до дня народження Шевченка

Укрінформ
У Криму до затриманого окупаційною владою українця Владислава Єсипенка досі не пускають незалежного адвоката.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«До затриманого 10 березня в Криму громадянина України Владислава Єсипенка не пускають незалежного адвоката Еміля Курбедінова, з яким дружина українця Катерина уклала угоду», - йдеться у повідомленні.

На думку експертів Кримської правозахисної групи, цей факт підтверджує незаконні методи слідства та можливість застосування тортур до українця.

За словами дружини затриманого Катерини Єсипенко, слідчий заявив, що Владислав нібито підписав відмову від послуг адвоката Еміля Курбедінова.

Читайте також: Затриманого у Криму члена «Свідків Єгови» відправили під домашній арешт

Як повідомили в КПГ, 12 березня «Київський районний суд» Сімферополя виніс ухвалу про взяття під варту Владислава Єсипенка терміном на 2 місяці, до 11 травня.

Судове засідання проходило без участі незалежного адвоката. Українцю інкримінують ч.1. ст. 223-1 КК РФ (Незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а також незаконне виготовлення боєприпасів).

Раніше повідомлялося, що 10 березня в Криму співробітники ФСБ РФ затримали жительку Алушти Єлизавету Павленко та уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка, які напередодні брали участь в акції до дня народження Тараса Шевченка. У будинку Єлизавети Павленко був проведений обшук, який тривав понад вісім годин. У неї вилучили техніку та особисті речі. Жінку відпустили, а Владислава Єсипенка відвезли у невідомому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-